DISC training

Waar staat DISC voor?

DISC is een acroniem voor de vier basistypen van persoonlijkheidsstijlen die beschreven worden in de DISC-theorie: Dominant, Invloedrijk, Stabiel en Conformistisch.

De theorie is ontwikkeld door William Marston in de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw en is gebaseerd op zijn onderzoek naar menselijk gedrag en emoties. DISC is een veelgebruikte persoonlijkheidsanalyse die gebruikt wordt om individuele gedragsstijlen te begrijpen en om te leren hoe deze stijlen in verschillende situaties effectief kunnen worden ingezet. Door inzicht te krijgen in de DISC-persoonlijkheidsstijlen kunnen individuen hun eigen gedrag beter begrijpen en hun communicatie en samenwerking met anderen verbeteren.

Waarom de DISC training volgen als Interim Finance Professional?

Als Finance Professional kan het volgen van een DISC training veel voordelen bieden voor zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Hier zijn enkele redenen waarom je als Finance Professional een DISC training zou kunnen overwegen:

  • Verbeterde communicatie: Als Finance Professional is het belangrijk om effectief te kunnen communiceren met collega’s, klanten en andere belanghebbenden. Door een DISC training te volgen, kun je leren hoe je je communicatiestijl kunt aanpassen aan verschillende persoonlijkheidsstijlen, waardoor je effectiever kunt communiceren en relaties kunt opbouwen.
  • Betere samenwerking: Als Finance Professional werk je vaak in teams en is het belangrijk om effectief te kunnen samenwerken. Door een DISC training te volgen, kun je leren hoe je effectiever kunt samenwerken met collega’s met verschillende persoonlijkheidsstijlen, waardoor je teamdynamiek en prestaties kunt verbeteren.
  • Verhoogde productiviteit: Door een beter begrip van je eigen persoonlijkheidsstijl en die van anderen kun je leren hoe je je werk beter kunt organiseren en prioriteren, waardoor je productiviteit en prestaties kunnen verbeteren.
  • Effectiever leiderschap: Als Finance Professional heb je mogelijk een leidinggevende rol of ambities om een leidinggevende rol te vervullen. Een DISC training kan je helpen om effectieve leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen door je inzicht te geven in de verschillende persoonlijkheidsstijlen en hoe je deze kunt aansturen en motiveren.
  • Verbeterde relaties: Door beter te begrijpen hoe verschillende persoonlijkheden in elkaar zitten, kun je je persoonlijke en professionele relaties verbeteren en conflictsituaties beter oplossen.

Kortom, als Finance Professional kan het volgen van een DISC training je helpen om je communicatie, samenwerking, productiviteit, leiderschapsvaardigheden en relaties te verbeteren, wat uiteindelijk kan bijdragen aan de uitvoering van een succesvolle interim opdracht.

Meer weten, bel of mail Bruno van Lelieveld voor een persoonlijke coaching/training op maat: bel 06-12901391 of bruno@connectedfinancials.nl