Gekwalificeerde Power BI professionals

Wat is Business Intelligence?

Met Business Intelligence (BI) wordt data in uw organisatie als kennis gebruikt om data-gedreven beslissingen te nemen. Om dit te kunnen realiseren wordt de bestaande data verzameld, omgezet en/of geanalyseerd. Voordelen van Business Intelligence zijn:

  • Effectiviteit
  • Efficiëntie
  • Betere en snellere beslissingen

Business heeft te maken met de zakelijke activiteiten. Met Intelligence wordt bedoeld dat de verkregen data operationele en strategische beslissingen onderbouwt. Eigen kennis en externe data gecombineerd leveren krachtige inzichten en dragen bij aan het nemen van belangrijke bedrijfsbeslissingen.

In tegenstelling tot jaren terug kunnen ook kleinere organisaties gebruik maken van Business Intelligence. Beheer en gebruik van business intelligence software is tegenwoordig zonder tussenkomst van externe partijen mogelijk.

Business Intelligence met Microsoft Power BI

Microsoft Power BI is een verzameling van softwareservicesapps en connectors die samenwerken om data om te zetten in samenhangende, visueel aantrekkelijke en slimme interactieve inzichten. U kunt verbanden leggen, trends zien en ontwikkelingen volgen.

De Power BI onderdelen

Power BI bestaat uit 3 onderdelen die onderling met elkaar samenwerken om rapportages en inzichten te maken. Allereerst Power BI Desktop. Dit is een gratis Windows Desktop toepassing waarin programmeerwerk wordt gedaan en lokaal veel inzichten kunnen worden gemaakt. Daarnaast Power BI Service, een online SaaS (Software as a Service) die de datagegevens visueel maakt. Als laatst Mobiele Power BI rapportages voor een nog groter bereik van de gemaakte BI rapportages via mobiele apparaten.

Connected Financials levert gekwalificeerde BI professionals

Wij leveren gekwalificeerde BI professionals die een werkende Business Intelligence omgeving kunnen realiseren bij u op kantoor. Neem contact op met Bruno Lelieveld via info@connectedfinancials.nl of 06 – 1290 1391.